Björnidet

Arbetsmiljö

På Björnidet arbetar vi aktivt med arbetsmiljöfrågor. Förutom att undersöka, bedöma och åtgärda risker för att förhindra olyckor eller ohälsa så ser vi till att det på företaget är en hög trivsel och god gemenskap.

Alla anställda har genomgått utbildning i Första Hjälpen och genomför repetitionsövningar varje år. Alla skogskojor är utrustade med bår, sjukvårdsmaterial och receptfria läkemedel.

Björnidet är rädda om naturen och sina anställda – därför använder vi enbart vegetabilisk sågkedjeolja och alkylatbensin. Alkylatbensin är ett bränsle som är 99 procent renare än vanlig bensin. Det ger en lägre miljöpåverkan och kraftigt minskade hälsorisker för den som arbetar i skogen.

Genom avtal med Företagshälsan Hermelinen, erbjuder vi våra anställda en komplett, modern och behovsanpassad företagshälsovård med tillgång till läkare, beteendevetare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, kostrådgivare, ergonomer och friskvårdpersonal.

Björnidet Skogsentreprenad är medlem i SLA – Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet och våra anställda omfattas av kollektivavtal och avtalsförsäkringar.